Je gevel isoleren en in een prachtig nieuw kleedje?

Onze isolatie is 25% MEER ISOLEREND!

Je gevel zal er niet enkel nieuw uitzien, je huis krijgt er ook een extra beschermlaag bij. Hierdoor gaat er minder warmte verloren wat je meteen zal merken op je energiefactuur. Bovendien wordt je woning ook beschermd tegen vocht en vriesweer. Zeker bij oudere woningen biedt dit voordelen waaronder geen vochtproblemen meer.

OFFERTE OP MAAT

25% meer isolerend

in vergelijking met andere isolatiematerialen

De panelen worden gefreesd uit hoogwaardige XPS-geëxtrudeerd polystyreen hardschuim isolatiemateriaal volgens norm EN13164.

Deze isolatiepanelen zijn standaard beschikbaar in drie diktes: 5cm, 10cm en 12 cm. Aan de 4 zijden zijn tand-, groef- en voeglijnen voorzien, geschikt voor stenen met een hoogte van 5cm of 6,5cm. Om premies te kunnen ontvangen moet de R-waarde minimum 3 bedragen. Hoe hoger de R-waarde, hoe efficiënter het isolatiemateriaal. 5cm = R-waarde 1,82 (in combinatie met andere isolatie). 10cm = R-waarde 3,7. 12cm = R-waarde 4,4.

Zowel voor renovatie als nieuwbouw

Onze isolatiepanelen worden in combinatie met steenstrips gebruikt als onderdeel voor zowel renovatie als nieuwbouw. Deze opbouw laat een spouwloze compacte oplossing toe. Bij renovatie heb je als voordeel dat de bestaande rooilijn kan worden gerespecteerd of binnen een toegelaten verbreding (14cm) kan worden uitgevoerd.

Bij nieuwbouw bespaar je op de dikte van de buitenmuur en voldoe je aan de isolatienormen. Bovendien zijn geveldragers niet nodig en de bouwkundige constructie wordt eenvoudiger.

OFFERTE OP MAAT
Gevelisolatie met steenstrips
Voorbeeld woning afgewerkt met steenstrips

Populair

Steenstrips: Een natuurlijke make-over voor je gevel

Steenstrips zijn dunne stukjes steen (meestal 2cm dik en licht van gewicht) die op een achterplaat zijn bevestigd en worden gebruikt om gevels te bekleden. Ze hebben dezelfde technische eigenschappen als gevelstenen. Steenstrips geven dan ook een authentieke en natuurlijke uitstraling aan je gevel en zijn een populaire keuze bij gevelisolatie.

Voordelen van steenstrips

 • Compacte systeemopbouw: 2cm dik, ideaal bij beperkte ruimte.
 • Uitstekende aanvulling met isolatie. Hogere isolatiewaarde haalbaar dan met spouwmuurisolatie!
 • Snelle en eenvoudige plaatsing.
 • Dezelfde uitstraling dan traditionele gevelstenen. Keuze uit talloze mogelijkheden qua stijl, materiaal, vorm, kleur, ...
 • Geen extra fundering tov. traditionele bakstenen en geen beperking in metselwerkverbanden.
 • Steenstrips zijn heel duurzaam en hebben geen onderhoud nodig.
VRIJBLIJVENDE OFFERTE

steenstrips

Een greep uit ons aanbod

Een idee van de prijs

Om je een idee van de prijs te geven, hieronder een voorbeeld:
Voor het na-isoleren van je gevel met 10cm isolatie en het afwerken ervan met steenstrips, moet je rekening houden met een prijs van ongeveer 350€/m² (excl. btw). Betreft het een renovatie van een woning die ouder is dan 10 jaar, dan betaal je slechts 6% btw ipv. 21%.

Het is belangrijk om te weten dat 10cm isolatie (R-waarde 3,7) nodig is om in aanmerking te komen voor de premie van de Vlaamse overheid. Zo kan je maar liefst 35 tot 50% van je investering terugkrijgen (met een maximum tot 6000€), afhankelijk van je inkomen.

Liever gespreid betalen?

Als je liever gespreid wil betalen, hebben we goed nieuws voor jou. Je kan gebruik maken van de "Mijn VerbouwLening" of de "Groene Lening" van de banken.

Mijn VerbouwLening

Als je van plan bent om een woning te renoveren, bekijk dan vóór aanvang van de werken of je in aanmerking komt voor de voordelige "Mijn VerbouwLening" tot 60.000 euro. De rente van deze lening is 0% zolang de wettelijke rente onder de 3% blijft, welke jaarlijks wordt bepaald door de FOD Financiën. Als de wettelijke rente boven de 3% stijgt, dan zal er een rentevoet worden aangerekend op de leningen die vanaf dat moment worden afgesloten, gebaseerd op het aantal basispunten dat de wettelijke rente de 3% overstijgt. Lopende leningen worden niet aangepast. Let op, deze lening is alleen beschikbaar voor huiseigenaren uit de laagste en middelste inkomenscategorie, en het aanvragen ervan kan gepaard gaan met administratieve rompslomp. Meer informatie hieromtrent kan je terugvinden op mijnenergiehuis.be.

Groene lening of energielening

Bij banken kan je ook terecht voor een "groene lening of energielening" voor energiebesparende investeringen. Deze lening biedt een gunstigere rentevoet dan een renovatielening. Omdat elke bank verschillende voorwaarden en rentetarieven hanteert, kunnen wij je helpen via onze persoonlijke aanpak. Onze specialist zal voor jou de meest voordelige optie op dat moment vinden, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Geen ingewikkelde administratieve rompslomp dus! Izi Brick helpt je graag verder.

OFFERTE OP MAAT

Ontvang een offerte op maat

Wens je meer informatie over onze totaaloplossing met hoogperformante isolatiepanelen en een offerte op maat? Aarzel niet en vul onderstaand formulier in.

Onze specialist bij jou in de buurt komt graag langs op een moment dat jou het beste past om je gevel(s) te bekijken. Dit bezoek is gratis en zonder enige verplichting en stelt ons in staat om een nauwkeurige en gedetailleerde offerte op maat te maken.

Je gegevens worden steeds vertrouwelijk behandeld. Lees meer in ons privacybeleid.

Recente aanvragen

17-04-2024 23:57

 • 9041 Gent/Oostakker

17-04-2024 19:59

 • 2070 Burcht

17-04-2024 19:32

 • 9050 Gentbrugge

17-04-2024 12:12

 • 1450 Chastre

17-04-2024 08:59

 • 1930 Kampenhout

17-04-2024 07:42

 • 8930 Menen

16-04-2024 21:18

 • 3460 Bekkevoort